Tallers

TALLERS DE DANSA

Danses de les valls alpines del Piemont

Professor de dansa: Gabriele Ferrero

Músics: Violoun d'Amoun

Courento, Gigo, Balet, Tresso, Countronanso o Bureo Vieio formen part del conjunt de danses de la Val Varaita, vall de llengua occitana al Piemont. Gabriele Ferrero proposa endinsar-nos a treballar el llenguatge i forma d’aquestes danses  acompanyat amb tot el grup de Violoun d’Amoun, format per músics i balladors. 

Danses de la Catalunya Vella

Professor de dansa: Xavier Rota

Músic: Anaís Falcó

Ball Pla, Corranda, Sardana són algunes de les formes de dansa pròpies de la Catalunya Vella que trobem, a la vegada, incorporades dins els ballets i altres danses que a cada lloc prenen una forma concreta. En aquest taller aprendrem a moure’ns amb el llenguatge d’aquests motors rítmics per tal de crear diferents danses. El taller comptarà amb informació contextual i històrica.

TALLERS DE VIOLÍ

Violins tradicionals i afins a Catalunya

Professor: Francesc Tomàs "Panxito"

Amb el ritme al cos i la tonada als llavis fem entre tots una textura que ens embolcalla i ens fa vibrar. Tant si es tracta d'una jota del Priorat o la Ribera, com si és una contradansa d'un vell recull, és aquí i ara que sona la música i no podria ser d'altra manera: aprenent-la i fent-la d'oïda, al moment, i teixint improvisadament els jocs rítmics, el contrapunt i l'harmonia; i de la manera més divertida. Un taller que ningú no es voldrà deixar perdre.

Taller de violí per a nens

Professor: Simone Lambregts

“La Bruixeta Tral·larí, va arreglar el meu violí, quatre cordes hi va posar, amb una frase màgica...” En aquest taller, per a nens de 3 a 10 anys, la Simone ens explicarà els primers coneixements per començar a tocar el violí a través de “les cançons del bosc màgic” on viu una noieta –força especial- que li diuen “La Paisana”. Viatjant per un món màgic, però molt real, cantarem, ballarem i tocarem les primeres notes del violí sense necessitat de saber res!
Nota: hi haurà pocs violins per deixar i els nens han d’anar acompanyats per un adult.

Fiddle a Irlanda

Professor: Gerry O'Connor

Violí a les valls occitanes del Piemont

Professor: Gabriele Ferrero